Minder stenen en meer groen in Rijswijk: Operatie Steenbreek

Op zaterdag 18 maart gaan actieve Rijswijkers groene oplossingen bedenken tegen de groeiende wateroverlast.

Het regent steeds vaker en harder. Overal in de stad is zichtbaar waar al die hoosbuien toe leiden: hele stukken straat staan geregeld blank. Door de betegelde tuinen en pleinen kan het water niet weg en overstromen de riolen. Tijd om er wat aan te doen. Tijdens het werkatelier op 18 maart bedenken actieve Rijswijkers groene oplossingen tegen de groeiende wateroverlast.

Minder tegels en meer groen
Een van de oplossingen tegen wateroverlast is minder tegels en meer groen. Op (school)pleinen, maar vooral in tuinen en op balkons, gevels en daken. Tijdens het werkatelier gaan bewoners in gesprek over wat wordt genoemd Operatie Steenbreek. Hierin werken bewoners, ondernemers en overheid samen om openbare ruimte en particuliere tuinen te vergroenen met als resultaat minder overstromingen in regenachtige periodes en meer afkoeling in zomerse periodes.

Tijdens het werkatelier inventariseren deelnemers wat er al gebeurt in Rijswijk om biodiversiteit te vergroten en betegeling te verminderen en wie hierbij nog meer zijn te betrekken.

Het werkatelier vindt plaats op zaterdag 18 maart van 10.00 uur tot 12.00 uur in Welzijnsgebouw ‘De Ottoburg’, Esdoornstraat 3A.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden via een e-mail:

Operatie Steenbreek Rijswijk: jori@wondergroen.nl (Jori Hoving)
Platform “Groen in Rijswijk”: marck@xs4all.nl