Parkeerspreekuur wijkwethouders Rijswijk

Het blijkt dat er onder inwoners en ondernemers vragen leven over de invoering van het nieuwe parkeersysteem. In de sociale media circuleren bovendien berichten die niet kloppen. Alle wijkwethouders van gebieden met betaald parkeren houden de komende weken daarom in ‘hun’ wijken inloopspreekuren voor inwoners die meer willen weten over het nieuwe parkeersysteem en om met hen daarover in gesprek te gaan. Verantwoordelijk verkeerswethouder René van Hemert is bij alle wijkbezoeken aanwezig.

Doel
Het doel van het nieuwe parkeersysteem is om de parkeerplaatsen in de gebieden met betaald parkeren beter onder de inwoners, ondernemers en bezoekers van Rijswijk te verdelen. Bezoekers zonder vergunning kunnen nu ook tegen betaling parkeren in deze gebieden, terwijl dat voorheen niet mogelijk was.

Bezoekersuren
Inwoners van deze wijken kunnen voor hun visite bezoekersuren kopen voor een tarief dat vergelijkbaar is met de prijs van de kraskaart. Zij krijgen de komende dagen een brief met uitleg over de aanschaf van deze bezoekersuren. Ook worden de komende dagen de wettelijk verplichte verkeersborden en de parkeerautomaten op straat geplaatst.

Spreekuur
‘Onze’ wijkwethouder Nicole Dierdorp houdt een spreekuur op woensdag 1 februari van 16.00 tot 19.00 uur in het bedrijfsverzamelgebouw De Compagnie aan de Geestbrugkade 32. Haar tweede spreekuur is woensdag 15 februari, de locatie wordt later bekend gemaakt.

Meer informatie
Meer informatie over het nieuwe parkeersysteem vindt u ook op www.rijswijk.nl/parkeren

bron: gemeente Rijswijk