Inbraakpreventie in Leeuwendaal – in samenwerking met de wijkagent en Ad Schilperoort

Weleens van kerntrekken gehoord? Moderne inbrekers weten er alles van. De cilinder van je voordeurslot trekken ze eruit met eenvoudig gereedschap en dan staan ze zo binnen. Hoe kan je je daartegen wapenen?
 
Tijdens de informatiebijeenkomst van woensdag 22 juni in De Compagnie, vertelde wijkagent Klaar Toet hoe makkelijk wij het inbrekers soms maken. Door bijvoorbeeld de voordeur niet op slot te draaien, als we even weg zijn. Een inbreker kan dan door ‘flipperen’ (met een stuk hard plastic, zoals een pasje of een stuk colafles) binnen een paar seconden binnen zijn. Ook op éénhoog is het soms makkelijk binnenkomen. Vooral als je de inbreker helpt door de afvalcontainer in de voortuin te laten staan. Die wordt dan gebruikt als klimmateriaal.
Tips voor inbraakpreventie
Gelukkig kan je genoeg maatregelen treffen om inbrekers af te schrikken. Onder andere wat licht aan te laten (op een tijdschakelaar), of de heg niet te hoog te laten worden. Dan kan een inbreker zich niet verstoppen in je voor- of achtertuin. Op de website van de politie vind je nog veel meer goeie tips.
Korting op veilig deurbeslag bij Ad Schilperoort
Medewerkers van ijzerwarenhandel Schilperoort uit de Herenstraat waren bij de informatieavond aanwezig om te laten zien welk veilig deurbeslag er te koop is (ze bieden een leuke korting aan op het anti-kerntrekker deurbelslag; de moeite waard dus) zodat je geen slachtoffer wordt van ‘kerntrekken’. Voorkomen is beter dan genezen!
 
Buurtpreventie Rijswijk
In oud Rijswijk lopen ruim 20 vrijwilligers een paar avonden per week in groepjes rond; de buurt preventie teams. Deze vorm van toezicht levert niet alleen een groter gevoel van veiligheid op, maar ook sociale betrokkenheid. De teams werken samen met de politie, gemeente, brandweer, woningbouwcorporaties en Welzijn Rijswijk. Heb je interesse om een keer mee te lopen met een groep? Kijk op: www.rijswijk.nl/participatie-veiligheid.