18 juni: inloopavond over autodelen van de ANWB

ANWB auto delenOp 18 juni ben je van harte welkom in de ANWB-winkel in winkelcentrum In de Bogaard in Rijswijk, van 18:00 tot 21:00 uur. Koffie en een heerlijk gebakje staan voor je klaar. Tijdens je bezoek kun je al je vragen stellen over het autodeelinitiatief in Leeuwendaal.

Leeuwendaal is 1 van de 5 pilotwijken in Nederland waar ANWB Auto Delen wordt getest. Door je auto te delen help je een ander, draag je bij aan een beter milieu en bestrijd je de drukte op de parkeerplaatsen in de wijk. En je hebt extra inkomsten waardoor je autokosten dalen. Maar ook de voordelen voor de huurder zijn vanzelfsprekend. Die hoeft geen auto te bezitten en bespaart daarmee op aanschaf en maandelijkse kosten van een eigen auto.

Hoe werkt het?

Via www.anwb.nl/autodelen of de speciale app kunnen geïnteresseerden en aanbieders elkaar in onze wijk vinden door een aantal zoekcriteria in te geven. De gewenste huurperiode en de huurtermijn bijvoorbeeld, maar ook zaken als aantal zitplaatsen, brandstofsoort, de aanwezigheid van een kinderzitje en meer. De uitlener bepaalt zelf voor welk tarief hij zijn auto wil uitlenen en kan vervolgens per aanvraag zelf bepalen of hij de betreffende aanvraag accepteert.

Aanmelden

Auto Delen is goed geregeld door de ANWB. Zij zorgen voor de verzekering, pechhulp én de financiële afhandeling. Zo brengt ANWB niet alleen kennis en ervaring in op het gebied van mobiliteit, maar zorgt ook voor zekerheid voor lener én uitlener. Probeer het gewoon eens en werk mee aan een schonere en rustigere wijk. Aanmelden is eenvoudig en gratis.

Heb je meer vragen over autodelen? Klik dan hier voor een uitgebreide lijst met Q&A’s.

Meer info over andere aanbieders is te vinden op: www.deelauto.nl