13-02-2014: Vanaf 17 februari Haagweg richting Den Haag afgesloten voor verkeer

Vanaf maandag 17 februari aanstaande gaat de laatste fase van de rioolrenovatie op de Haagweg van start. Het gaat om het uitvoeren van de in december voortijdig afgebroken werkzaamheden op het wegvak dat ligt ingeklemd tussen de Geestbrugweg en de Broekslootkade. Dit betekent dat een deel van de Haagweg wordt afgesloten voor verkeer in de richting van Den Haag.

De afsluiting is noodzakelijk voor de renovatie van de Jaagpadrioolleiding. De rioolwerkzaamheden op de Haagweg worden in de eerste week van maart afgerond. Met behulp van de gele borden wordt het verkeer op de Haagweg richting Den Haag omgeleid via de Geestbrugweg – Binckhorstlaan en de Mercuriusweg, en via de Haagweg – Lindelaan – Burgemeester Elsenlaan – De Genestetlaan en de Gouverneurlaan.

De parallelweg van de Haagweg langs de woonwijk Cromvliet blijft voor bestemmingsverkeer  toegankelijk. Fietsers kunnen van deze parallelweg gebruik blijven maken gedurende de werkzaamheden. Ook de trams ondervinden weinig hinder van de werkzaamheden.

Met het ingaan van de laatste fase wordt ook het afgesloten deel van de Haagweg tussen Lindelaan en Acacialaan vanaf maandag 17 februari weer toegankelijk voor het verkeer richting de Hoornbrug. De afzettingen ter hoogte van de Lindelaan zijn uiterlijk op maandagochtend om 07.00 uur verwijderd. Zodra het verkeer weer richting Hoornbrug kan rijden, worden de afzettingen aan de andere zijde van de Haagweg geplaatst net voorbij de Geestbrugweg.

Kapotte kous

In december werden de werkzaamheden aan het riool onder de Haagweg voortijdig afgebroken vanwege een kapotte kunststof kous. Deze afgebroken werkzaamheden zouden in maart worden uitgevoerd. Doordat de werkzaamheden op andere delen van de Haagweg zeer voorspoedig verliepen, kunnen de werkzaamheden tussen Geestbrugkade en Broekslootkade versneld worden uitgevoerd. In totaal moet nog 200 meter van het Jaagpadriool op de Haagweg worden gerenoveerd.