10-12-2013: Rioolrenovatie Haagweg voortijdig afgebroken

Tijdens de rioolwerkzaamheden op de Haagweg (tussen Geestbrugweg en Broekslootkade) deden zich vanaf vorige week woensdag problemen voor bij het plaatsen van de kunststof kous in het riool. Door een vertegenwoordiger van de fabrikant die op het werk aanwezig was, werd geconstateerd dat de kous van ondeugdelijke kwaliteit was. Er zaten op diverse plekken gaten in. Herstel ter plaatse bleek niet mogelijk. De fabrikant van de kous heeft besloten om de kous af te keuren en af te voeren naar de fabriek in Denemarken.

Het maken van een nieuwe kous, het transporteren vanuit Denemarken en het aanbrengen in het riool is niet meer haalbaar voor de kerstdagen. Daarom is besloten de werkzaamheden uit te stellen en de Haagweg eind deze week open te stellen voor het verkeer.

De afgebroken rioolwerkzaamheden op de Haagweg worden nu uitgevoerd in maart 2014 aansluitend op de reeds geplande rioolwerkzaamheden op een ander deel van de Haagweg.

Sinds de start van de renovatie van de zogenoemde Jaagpad-rioolleiding begin november is in totaal 3 km rioolleiding zonder problemen gerenoveerd met behulp van de kous-techniek. Het is jammer dat door materiaal problemen de renovatie van de laatste 200 meter op dit gedeelte van de Haagweg nog niet is gelukt. Het oponthoud op de Haagweg heeft geen gevolgen voor het binnen de planning uitvoeren van de totale renovatie van de Jaagpadleiding in Rijswijk.