Renovatie Hoornbrug eerste kwartaal 2023

Bron Ronald Mooiman InRijswijk

De Hoornbrug, die regelmatig last heeft van storingen, wordt in het eerste kwartaal van 2023 gerenoveerd. De werkzaamheden zijn naar verwachting eind april 2023 gereed. Dit alles gebeurt in opdracht van de Provincie Zuid-Holland door Dura Vermeer, samen met Hillebrand, EPC en Krenvoord.

Het werk betreft de volledige vervanging van de E-installaties, het deels vervangen en aanpassen van het mechanische deel ten behoeve van het halen van het machineveiligheidscertificaat, het conserveren en het repareren en opknappen van het beton en het uitvoeren van civiele werkzaamheden.

Tot het einde van dit jaar is Dura Vermeer bezig met het voorbereiden en ontwerpen, waarna de uitvoering buiten plaats zal vinden in de eerste 3 maanden van 2023. De werkzaamheden zijn naar verwachting eind april 2023 gereed.

Gedurende de periode van januari t/m maart 2023 zullen er werkzaamheden plaatsvinden. Van 6 februari t/m 19 maart 2023 is de brug voor 6 weken volledig afgesloten voor al het verkeer. Dit betekent dus ook dat de tram geen gebruik kan maken van de brug. HTM gaat zorgen voor vervangend vervoer. Zeer waarschijnlijk komt er een pontje voor alléén voetgangers.

De Hoornbrug is een brug over de Delftsche Vliet, een deel van het Rijn-Schiekanaal, in Rijswijk bij de grens met Den Haag. De brug wordt intensief gebruikt als toegangsader voor Rijswijk en Den Haag doordat de route in het verlengde ligt van de A13. De brug wordt tevens gebruikt door Haagse tramlijnen 1 en 15.